Facebook’tan Hesap Silmek

mm
3 ay önce paylaştı.

2004 senesinde Harvard Üniversitesi içerisindeki öğrenciler tarafından kullanılması için Mark Zuckerberg tarafından yapılandırılmış bir sosyal medya sitesidir. Kısa süre içinde önce bölgedeki üniversitelere ardındanda ülkeye yayılmış olan site, şimdilerde ise tüm dünya tarafından kullanılmaktadır. Her ne kadar şu dönemde tüm dünya tarafından kullanılıyor olsa da, elbetteki insan Facebook profilini silmek isteyebilir. Facebook hesap silme sayfası sorusunun cevabını sizde arıyorsanız, okumaya devam edin.

facebook-hesabi-nasil-kapatilir.jpg

Profile Giriş

Hesabınızı silmeniz için öncelikle profilinize giriş yapmanız gerekmektedir. Web Browserınıza facebook.com yaziniz yada Facebook’un mobil applicationını açınız. Ardından şifreniz ve mail/telefon bilgilerinizle birlikte giriş yapınız.

facebook-hesap-kapatma.jpg

Hesap Silmek İçin Gerekenler

Öncelikle Facebook hesap dondurma gibi bir seçeneğinizde vardır. Hesabınızı dondurmak demek istediğiniz zaman hesabınıza geri dönebilirsiniz demektir.  Bu seçenek hesabını tamamen kalıcı olarak silmekten emin olmayan kişiler için daha uygun olabilir. Bunun için öncelikle profilinize girin. Ardından anasayfanızda sağ üst köşede bulunan minik aşağıya doğru olan ok işaretine basın ve “Ayarlar” kısmını seçin. “Ayarlar” kısmını seçtikten sonra sol taraftaki başlıklardan “Güvenlik” kısmını seçin. Buradan hesabınızın güvenlik ayarlarını yapabilirsiniz. Facebook hesabını dondurmak içinde en aşağıda “Hesabını Dondur “kısmına tıklamanız gerekmektedir. Bu kısma tıkladıktan sonra sizden güvenlik amaçlı olarak şifreniz istenmektedir. Sifrenizide girdikten sonrasında, size niçin dondurduğunuzla ilgili bir soru soracaklar. İlgili forumu doldurduktan sonra en aşağıda bulunan “Dondur” kısmına tıklayarak hesabınızı dondurabilirsiniz.

Ancak genede kalıcı olarak hesabınızı silmek isterseniz bu da mümkün. Bunun için vereceğim linke giriş yapmanız gerekmektedir. ( https://www.facebook.com/help/delete_account ) Oradan “Hesabımı Sil” seçeneğine tıkladıktan sonra ki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Bu seçeneği seçtikten sonra hesabınız kalıcı olarak silineceğini ve yeniden giriş yapma şansınızın olmadığını hatırlatmak isterim. Bu seçeneği seçtikten sonra hesabınızdaki verilerin silinmesi 90 güne kadar sürebilir. Bu süreçte hesabınıza erişim hiç bir şekilde olamaz. Bu seçeneği gerçekleştirmeden yine ayarlar kısmına girmenizi ve Facebook içerisindeki verilerinizin kopyasını almanızı öneririz. Bu işlemi hesabınızı sildikten sonra yapmanız mümkün olmayacaktır. Bu yazımızda sizlere Facebbok Türkçe hesap silme sorusunun cevabını verdik.


Etiketler: , ,

Comments



Daha fazla Instagram
takipçisi
Başlangıç fiyatı ₺31

Pahalı reklamlar vermenize gerek kalmadan yeni fanlar ve potansiyel müşteriler edinin. Bütçenizin küçük bir kısmıyla kitlenizi büyütüyoruz.